Vi som drivit Garreau

Lena Forsslund

Château Garreau är Lenas vision om ett stort hus i Frankrike för kreativitet, personlig utveckling och livsnjutning. Lena och Göran förverkligade tillsammans denna vision och nu när Göran har lämnat oss drivs verksamheten vidare med hjälp av utvalda vänner som alla älskar Garreau.

Lena driver också aktiebolaget Forsslunds AB som bland annat coachar ledningsgrupper, projektgrupper och individer att förverkliga sina drömmar. Hon är en sann livsnjutare, en underbar guide samt mycket erfaren skidåkare och ryttare. Hon delar varmhjärtat med sig av sina kunskaper och ger Garreaus besökare den ena mest fantastiska upplevelsen efter den andra (om man nu orkar hålla denna virvelvinds tempo). Lena är utbildad Qigonginstruktör och leder den mycket uppskattade morgonqigongen på Garreau. Lenas matlagningskonster på Garreau har prisats av personer från ett flertal nationaliteter när de besökt gården.

Sida  1

Presentationsfilmen

för Garreau så som det

har varit

Åke Bergqvist

är gårdens praktiska utförare. Karln är ett veritabelt underverk i att fixa allt. Bakgrund som egen företagare. Fiatförsäljare och bilmekaniker. Seglare och Hästuppfödare tillika hästtransportör. Har byggt 3 hus och är elektriker.

Åke älskar att köra bil och sköter transporterna .

Vad än problemet är så talar man med Åke och det fixar sig – direkt.

Bara två problem 1. Talar väldigt mycket och 2. då på bedrövligt Eskilstunamål.

Be om historien om hingsten som skulle till Kazakstan så har ni underhållning hela kvällen.

 

Ulla Bergqvist

sköter alla papper, ekonomin och alla bokningar vilket vi andra är usla på. Fakturor och ordning och reda kan få Ulla i fullkomlig extas. Historiker och svensklärare som ruttnade på det tråkiga livet och statade Taxirörelse tidigt i Stockholm. Rallydrottning med förflutet som fabriksförare för BMC

och SAAB. Livskamrat med Åke säger ju en hel del? När Ulla är på plats ser hon till att alla lakan är vikta och dukarna manglade. Ulla har ett mycket stort hjärta men kan låta som den värsta hamnsjåare ibland.

Ulla löser alla ek.problem och skakar ur oss alla kvitton på fredagen . Är ngt borta får vi inget vin!

Rolf Lysell

är mjölkbonden från Hälsingland som sadlade om till managementskonsult med kommunikation som specialitet. Rolf är ofta i Garreaus kök där han lär av de övriga virtuoserna hur de kulinariska läckerheterna tillagas. Storjägare som trivs allra bäst hos vår Jakthornsorkester i ladan på fredagar. Dessa illustra herrar åker gärna på jakt i grannskapet. Vad som jagas förutom en massa mat och vin är oklart. Senast kom han hem med 6 ägg och en flaska vin.

Rolf älskar de goda vinerna i området och arbetar med att föra dem närmare Sverige. Bilden är tagen efter avslutad och lyckad jakt.

 

Chantal Canivet

Uppvuxen i Namur i Belgien men sen flera år boende tillsammans med Janne på en gammal gård i Sörmland. Med en bakgrund i konst och teater har hon utvecklat ett verktyg att lära ut franska som är både effektivt och roligt. Hennes egenskap att kunna tänka i smaker frambringar de mest illustra maträtter.

www.ekeby.be/

 

 

Janne Balkedal

Entreprenör och äventyrare med många idéer om allt mellan himmel och jord. Först en kort forskarkarriär sen företagande och mångsyssleri inom områden som utbildning, byggnadsverksamhet, filmproduktion och ballongflygning. Rest mycket, gjort en långsegling, vandrat och annat som ger själen ro.

 

 

Eva Kallenberg

Redan som liten var jag intresserad av smaker och sedan dess har jag varit hungrig. Nyfikenheten på den franska kulturen tog mig till Paris en sväng i unga år och sedan dess har jag odlat min frankofila ådra på olika sätt. Genom att översätta en fransk kokbok, genom att förvärva en förtjusande liten Citroën 2 CV (som jag kör omkring på mitt älskade Öland) och så förstås genom att engagera min själ och mitt hjärta i Garreau. Munskänk och ”Slowfoodare” med en outtröttlig passion för mat och med drivkraften att inspirera andra. Till vardags är jag den internationella ekonomen som upptäckte att hon ville bli journalist och därför hellre jobbar med kommunikation än siffror.

Mari Uneus

Är yogalärare, friskvårdskonsulent och kreatör. Hon hamnade på Garreau tack vare sitt inreses för hästar och äventyr och ser Garreau som ett sätt att förgylla livet och att växa som människa. Hon sätter stort värde på det manifest som Garreaufamiljens anda vilar på, det, tillsammans med den skönhet som omger platsen berör i hjärtat. Hemma i Svea driver hon sitt företag "andeTag"  med gravidyoga, ayurvedisk yogamassage på Centralbadet och kurser i Creativ flow.

För Mari handlar Garreau om inre och yttre kommunikation, möten mellan människor, djur och natur, här skapas healing och visioner. Sedan förstås njutningen av mat, dans, musik, kreativitet och den romantiska Franska stämningen.

 

Är pionjär i transformativa metoder som coachingmetodik och Bohm Dialogue då hon lever och verkar från Reykjavik, Island. Lever ett stort liv med företagande, träning av chefer och coacher. Har fyra barn med David Ingason, gift sen 1994.

Matilda tränar vuxna i de mest effektiva metoderna för att skapa djupare lärdom och transformation. Hennes första möte

med Garreau var som deltagare på Kreativitetskurs med Susanne Leckne där de härliga utrymmena på

Garreau lades under färger, penslar och skapande från inre bilder. Matilda dyrkar de genuina värden som

Garreau tillhandahåller och lägger olika kurser och samvaromöjligheter på Garreau. Råvaror, närheten till

grannar som producerar vin och skönheten som omger platsen är fenomenal. Man blir berörd på Garreau.

Det är vad Matilda gillar mest av allt och gärna vill bjuda andra att uppleva.

matilda@evolvia.is

 

www.evolvia.is

 

 

Matilda Gregersdotter