Sida  1

Presentationsfilmen

för Garreau så som det

har varit

Att Frankrike av många anses som det kulinariska kökets vagga är ett faktum. Att några av detta köks absoluta höjdpunkter kommer från den sydvästra regionen är kanske inte lika känt. Välkommen att bekanta dig med La cuisine Sud Ouest.

 

Lördag morgon klockan åtta. Det är nu på morgonen som marknaden i Cadillac ska upplevas. För att känna oss riktigt autentiska har vi tagit Garreaus gamla Citroën, en CV2 från 1966. Med varsin marknadskorg på armen ger vi oss rakt in i vimlet. Levande höns och kaniner, örter och blommor, dignande stånd av solmogna frukter och grönsaker, vita söta persikor, "fraises de bois"- jordgubbar som smakar svenska smultron. Vi stannar hos den Baskiska osthandlaren och smakar oss igenom hans utbud av Brebis och Chèvre - varje ost har en egen historia, är tillverkad av någon bergsbonde och har definitivt inte varit i närheten av pastöriseringar och steriliseringar - en förutsättning för deras fantastiska arom. Ska vi satsa på anklever till förrätt, eller kanske några ostron från Cap Ferret?

 

Efter ett par timmars smakande och köpslående har vi fyllt korgarna med allt som behövs för den femrätters middag vi tänker ägna eftermiddagen åt att laga tillsammans i det stora lantköket på Garreau.

 

Ladda ner "Restauranger vi gillar"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traktens Mat

Fiskar och skaldjur från Atlanten

Traktens Mat

Pyréneiska bergsostar

Ankor

Ostron