Sida  1

Presentationsfilmen

för Garreau så som det

har varit

San Sebastian är lika med sensualism. Ingen kan lämnas oberörd av en natt i San Sebastians gamla stadsdel. Vi börjar med att klä oss fint på vårt lilla hotell vid kajen. Vandringen börjar i de små gränderna med tapasbarer, vitt vin från Baskien och tapas. Här möter vi Basker mellan 1 och 100 år. Vi går vidare ner mot den gamla fiskehamnen under berget med Jesusstatyn. Fiskekrogarna är stora som trädgårdsskjul och de trängs bakom de färgglada fiskebåtarna. Vi får ett bord längst ut på kajen, marulken är pinfärsk, lätt grillad, serveras med friterad vitlök.

 

Fransmännen borde lära sig av sina grannar när det gäller att tillreda fisk! Efter middagen vandrar vi genom de uråldriga gränderna igen. Oj, vad mycket folk, trots att klockan passerat midnatt. En nattlig marknad, hon behöver ett Baskiskt smycke, hon är så söt. Tillbaka på hotellet somnar vi till vågorna som störtar sig in mot klipporna vid piren. Klockan är halv tre. Dagen efter hyr vi cyklar, de höga klipporna och de skyddade bukterna med sandstränder är otroliga, detta måste vara en av Europas vackraste städer!

 

På toppen av en av de höga berg som omger staden ligger ett gammalt nöjesfält från 1800-talet. Vi stannar och svalkar oss med en öl efter den branta cykelturen upp. Väl nedkomna efter vådlig färd på serpentinvägarna äter vi vår trerätters lunch på en av strandrestaurangerna. "här kan de verkligen laga fisk…" Tre timmar senare simmar vi ut till en flotte som ligger förtöjd i bukten. Middagslur. Kockan sex befinner vi oss på motorvägen norrut mot Garreau, det tar drygt två timmar att komma hem. www.donostia.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

San Sebastian