Resa hit

Sida  1

Presentationsfilmen

för Garreau så som det

har varit

Château Garreau ligger 3 mil utanför Bordeaux i sydvästra Frankrike. Hit går att det ta sig med till exempel flyg, tåg eller bil.

 

Flyg

Till Bordeaux

Det går att flyga till Merignac i Bordeaux från flera av de europeiska storstäderna. Till exempel så finns det ett antal dagliga flighter från Paris och London. Från Sverige erbjuds det direktflyg under delar av året.

Resan till Bordeaux med direktflyg från Sverige tar runt 3,5 timmar.

 

Air France och KLM flyger med mellanlandningar till Bordeaux från Stockholm året runt.

 

Norwegian flyger direkt mellan Arlanda och Bordeaux ett par gånger i veckan under några av sommarmånaderna. För mer information www.norwegian.se

 

Vi rekommenderar www.momondo.se för sökning och bokning av flygresor.

 

Till Toulouse

Toulouse ligger runt 20 mil sydost om Bordeaux. Dit går det också dagliga flyg från Sverige och därifrån går det sedan att ta sig med tåg till Cerons som är Garreaus närmaste tågstation.

 

Till Biarritz

Ryan Air flyger direkt Stlm/Skavsta – Biarritz.  Läs mer på www.ryanair.com. Biarritz ligger runt 20 mil söder om Bordeaux, dit man lätt tar sig med tåg (flera dagliga avgångar) eller bil.

 

Tåg

Tåg är ett mycket trevligt transportsätt för den som inte har bråttom och ett nobelt sätt att färdas. Franska restaurangvagnar kan dessutom vara en riktigt trevlig upplevelse. Närmaste tågstation från Cadillac – och som endast ligger någon kilometer bort – är Cérons. Dit kan man ta sig från orter som Paris, Bordeaux, Toulouse och Biarritz. Boka inrikeståg direkt hos www.tgv-europe.com.

 

Bil

Att bila från Sverige till Garreau är fullt möjligt och riktigt trevligt. De franska motorvägarna är mycket bättre än de tyska och matställena håller hyfsad fransk standard. En lämplig väg att välja är via Paris och sedan ”l´Autoroute” ner till Bordeaux (runt 60 mil). Ett tips är att inte passera Paris under rusningstrafik eller i samband med någon stor helg då köerna kan vara enorma.

 

En mer detaljerad vägbeskrivning till Château Garreau skickar vi ut vid behov.