Sida  1

Presentationsfilmen

för Garreau så som det

har varit

"Om ostron tycker man - vad man sedan tycker är en annan sak". Vi befinner oss nära Frankrikes ostronmage - Bassin d'Arcachon. Här föds 70 procent av europas ostron, ebb och flod gör att miljön i detta innanhav är perfekt som ostronens barnkammare. Kring bukten finns 250 familjer som livnär sig på att odla dessa havets läckerheter. De bor i små pittoreska byar precis nere vid stranden. Miljön har skyddats genom att franska staten äger husen som bara får bebos av aktiva fiskare och ostronodlare. Vi har hittat Jean-Jeaques och Guillaume som odlar ostron och bor i byn l’Herbe. Hit återvänder vi ofta. Att äta dessa delikatesser direkt hos odlaren, 10 m från vattnet med ostronbåten i stort sätt förtöjd vid bordet, har omvänt många ostronskeptiker. Himmelskt är förnamnet. Om du bara tänkt äta ETT ostron i hela ditt liv så gör det här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostron - Huitres

Fiskar och skaldjur från Atlanten

Traktens Mat

Pyréneiska bergsostar

Ankor

Ostron